החלקה יפנית - היסטוריה
שלא כמו ההחלקה היפנית, ההחלקות הישנות התרכזו בתוצאה המיידית ובניסיון להשיג שיער כמה שיותר חלק ללא קשר לכל גורם אחר. בשיטות אלו נהוג היה להציף את השיער בחומרים כימיים שאומנם החליקו אותו אך גם הרסו אותו. שיטות אלו התרכזו בהחלקה ולא דאגו לספק לשיער את הנחוץ לו לצורך שיקום לאחר ההחלקה ולצורך שמירה על החיוניות שלו.
ואז הומצאה ההחלקה היפנית, שדאגה במקביל להחלקתו של השיער על שמירה על בריאותו ויופיו. הגיהוץ הקרמי בו נעשה שימוש במהלך ההחלקה היפנית שומר בראש ובראשונה על בריאותו של השיער. דרגת החום בגיהוץ היא אחידה לאורך כל השערה וללא קשר ללחץ המופעל עליו. החום והלחץ לאורך כל ההחלקה הם בעוצמה קבועה ומתרחשים בצורה אחידה על כל חלקי השיער. ההחלקה שנוצרת בסוף הגיהוץ היא יפה ואחידה.
את חומו של המגהץ הקרמי הממוחשב, ניתן להתאים לסוגו המיוחד של השיער. לדוגמה, לשיער צבוע, יש להתאים חום של 160 מעלות ולשיער טבעי יש להתאים חום של 180 מעלות. במוצריי ההחלקה מהדור הישן היה ריכוז קבוע מאוד של חומרים כימיים שונים שפגעו בכל שיער ובעיקר בשיער צבוע או מחומצן. פעמים רבות כתוצאה מההחלקה נהרס השיער לחלוטין. לעומת השיטות הישנות, החלקה היפנית מתאימה את הפורמולה לסוג השיער הייחודי. היחס בין ריכוז החומרים המזינים והמועילים ובין ריכוז החומרים הכימיים מותאם הן לשיער טבעי, הן לשיער צבוע והן לשיער בהיר. הוא מותאם לרמת חוזקו של השיער ולפעילות בעבר אליה הוא כבר נחשף.
החלקה יפנית מתאימה גם למתולתלים שבינינו. בעבר אומנם יכלו הספרים לשנות את מבנה השערה המתולתלת על-ידי חומרים כימיים, אך שינוי זה לא נשמר. נפח השיער אומנם הצטמצם אך השיער לא שינה את אופיו. המגהץ הקרמי של ההחלקה היפנית מאפשר היום לקבע גם שערה מתולתלת, למתוך אותה ולישרה. בסיום ההחלקה, יהיה גם שערם של המתולתלים ביותר חלק.
אך עליכן לדעת, כי אם שיערכן שרוף, מובהר, מחומצן ופגום מאוד עליכם להימנע מ- החלקה יפנית לחלוטין. החשיפה לחומרים כימיים נוספים עלולה לגרום לנשירה ואפילו להתקרחות.
תפריט
- החלקה יפנית
- טיפוח שיער
- החלקת שיער
- החלקה יפנית - היסטוריה
- החלקה יפנית - שלבים
- החלקה ברזילאית
- החלקה יפנית - רכיבים
- צור קשר